Egészségvédelemre fókuszáló, gerincbarát, fejlesztő órák, amik bármilyen rendszeres sport mellé is kiváló keresztedzések. 

Az órákhoz szükséges eszközöket biztosítjuk számodra.


Sokan félreértelmezik a funkcionális edzés kifejezést és kizárólag erőnléti edzéseket, vagyis látványos, izomépítő foglalkozást tartanak ezzel a megnevezéssel. Pedig a funkcionális edzés célja az, hogy pótolja azt a folyamatos (napi 16 órányi!) és változatos testmozgást, amelyre az emberi test "ki lett találva", hogy képesek legyünk megőrizni funkcióképességünket. Ám a mai mozgásszegény életmódban élő ember nem mozogja ennek töredékét sem, így edzéseinknek kell arról szólnia, hogy hatékony mozgásstratégiákat fejlesszünk annak érdekében, hogy mindennapi tevékenységeink során egész életünkben könnyen és spontán meg tudjuk oldani feladatainkat, rugalmasan reagáljunk a legváratlanabb helyzetekhez is. Tehát pl. a súlyemeléssel nem a nagy, felületes izmok fejlesztése a célunk, hanem, hogy bármekkora súlyt könnyen meg tudjunk mozdítani a mindennapi életben. A hatha jóga kiváló keresztedzése, a gerinctorna egy könnyebb szintű foglalkozás.

Mire számíts? Megfelelő mértékű hajlékonyság megszerzésére (izületi mozgékonyság, szövetek rugalmassága), a kellő mértékű izomerő fejlesztésére, a megfelelő mozgásminták kialakítására, a gyorsaság, az agilitás és az állóképesség fejlesztésére. 

14 éves kortól. 

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van.

SZEPTEMBERTŐL! Miután életmódunk, szokásaink jellemzően gyermekkorban gyökereznek, ráadásul a felnőttkori mozgásszervi panaszok jó része a gyermekkori hibákból ered, elengedhetetlen, hogy mélyebben foglalkozzunk a gyermekek testtartásának javításával, a mozgásfejlesztéssel és az egészséges életmódra neveléssel. Annál is inkább, mert a statisztikák szerint drámai a helyzet, ráadásul sajnos napról-napra romlik az iskoláskorú gyermekek egészségi állapota. Friss kutatások támasztják alá, hogy a 7-14 év közötti gyermekek 83 százalékánál található bokasüllyedés és/vagy harántsüllyedés, minden második gyermeknél megfigyelhető a hanyagtartás és a fokozott háti kifózis (domborulat), és minden harmadik gyermek gerincferdüléses.

A gyermek funkcionális torna elősegíti és támogatja a helyes testtartás kialakítását és az egészséges mozgásfejlődést, illetve segít megelőzni a későbbi mozgásszervi problémák kialakulását. Élvezetes, örömteli és izgalmas gyakorlatok segítségével biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotnak megfelelően fejlődnek a gyerekek.

Mire számíts? Nő a test rugalmassága, ereje, az állóképesség, a koordináció és az egyensúlyérzék javul, kialakul a fegyelem, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint és nő az önbizalom.

7-14 éves korig.

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van.


A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket célzott, tudatos mozgással lehet és kell kezelni. Az óra lényege főként a gerinc és minden más ízület alapos átmozgatása, a működtetésükben résztvevő izmok erősítése, nyújtása. Megfelelő fizikai megterhelést kap az egész mozgásrendszer a funkcionális, saját testsúllyal végzett gyakorlatokkal. A torna alapvetően preventív jellegű edzésprogram, hatására azonban a krónikus fájdalmak, problémák is nagyon jól reagálnak. A tréning célja a mozgásszegény életmódból, a sok üléstől, és a nem megfelelő testtartásból/ mozgásmintából fakadó mozgásszervi problémák kezelése, és a fizikai test helyreállítása. A helyes légzés kiemelt szerepet kap az órán, mivel azonnali, közvetlen hatással van az idegrendszerre, a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre. Ha ez az óra már túl könnyű, vagy többre vágysz, válthatsz a hatha jógára vagy a funkcionális edzésre.

Mire számíts? Az óra jótékony hatása már az első alkalom után érezhető, a rendszeres gyakorlással pedig megszüntethető a hátfájás, látványosan javul a testtartás, mozgáskoordináció, a test szinte újjászületik. A megfelelően végzett gyakorlatok segítségével  megszüntethetőek a beidegződött rossz mozgásminták, melyek végső soron az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához, hosszútávon a tartáshibákhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezetnek.

10 éves kortól MINDENKINEK.

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van. 


Egy hatha jóga órán a hatha jóga minden eszközét használjuk, egyszerre végzünk ászanát (testtartás), pránájámát (légzést), mentális gyakorlatokat és relaxációt/meditációt. Gyakorlása erősíti, nyújtja és vitalizálja a fizikai testet, ugyanakkor harmonizálja az energetikai és mentális folyamatokat. Serkenti és támogatja a belső szervek és a mirigyek munkáját, erősíti az idegrendszert, oldja a feszültségeket. Ideális és változatos gyakorlatsor az általános testi és lelki egészség eléréséhez. Sokoldalúsága miatt a leghatékonyabb módszer a helyes testtartáshoz, hatásos módja az izmok és ízületek fejlesztésének, a belső szervek masszírozásának, működésük serkentésének. A hatha jóga órák számtalan variációs lehetőséget rejtenek, így nagy teret adnak a fejlődésre, állapottól, energetikától, fókusztól függően lehet a gyakorlás lassabb vagy akár egész dinamikus, nálam pedig kimondottan mozgásterápiás szemléletű. A funkcionális edzés kiváló keresztedzése, a gerinctorna egy könnyebb szintű foglalkozás.

Mire számíts? Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotodnak megfelelően növeljük a test rugalmasságát, ereját. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, nő az állóképesség, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kialakítja a fegyelmet, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint.

14 éves kortól. 

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van. 


Ha úgy érzed gyermekednél nem szilárdultak meg az iskolai sikeres kezdéshez szükséges alap képességek, akkor használd ki ezt az időszakot, hogy a suli egy nagy kaland legyen, ne pedig görcsös tanulás, és szorongás! 

Mire számíts? Fejlesztőpedagógusként számomra nagyon fontos, hogy minden gyerkőcöt egyénileg, saját képességeihez mérten fejlesszek, így a sulielőkészítő első pár alkalma mindig egyéni képességfelméréssel indul. Ezután egyénre szabott fejlesztéssel, játékosan, de feladattudatot fejlesztve zajlanak az alkalmak. A komplexitása abban rejlik, hogy nagymozgásokat is fejlesztek, erre épül a finommotorika és a részképességek megszilárdítása. Nagyon fontos, hogy amit az ovis nem tud 3D-ben átlátni pl. Irányok, azt a feladatlapon sem fogja tudni, ezért fontos, hogy az iskolaelőkészîtő ne csak feladatlapozás legyen.

5-7 éveseknek. 

További információ, BEJELENTKEZÉS: Kerékgyártó Dóri fejlesztőpedagógusnál 06 20 436 4638


A TSMT terápia feladatsora a nagy és finommozgások fejlesztése során érleli, strukturálja tovább az idegrendszert. A foglalkozás menete kötött, feladatsorokba rendezett, a gyermek fejlődésének megfelelően fokozatosan nehezedik. A terápiában kiemelt szerepet kapnak az elemi mozgásformák, kúszás, mászás újraélése, újratanítása, a csecsemőkori primitív reflexek leépítése, mellyel megalapozzuk a magasabb rendű mozgásformák kialakulását, rendeződését. A mozgásos feladatok segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a testvázlat, a térbeli tájékozódás, a laterialitás, a dominancia beérését. A feladatsorok javítják a gyermek koncentrációs képességeit, megalapozzák, segítik a figyelem jobb irányíthatóságát, a szerialitás, a ritmusérzék és a motoros kreativitás fejlődését. A mondókákkal, énekekkel kísért feladatvégzés során fejlődik kommunikációjuk és anyanyelvi készségeik.

Mire számíts? A foglalkozás 45 percén keresztül az is cél, hogy megalapozzuk a mozgás szeretetét egy támogató, barátságos, szeretetteli közegben. Mert a tanulás nálam csak játékos úton valósulhat meg. Nincs semmi, aminek a kicsi ne örülne. Együtt alkotunk, mozgunk, mondókázunk, fejlődünk. Úgy, hogy közben ő semmi mást ne érezzen, csak azt, hogy gyerek lehet, és hogy imád az lenni.

11 éves korig.

További információ, felmérés és BEJELENTKEZÉS: Kerékgyártó Dóri fejlesztőpedagógusnál 06 20 436 4638


Zsibongónkban 45 percen keresztül szólnak Anita hangszerei, dalokkal, mondókákkal és tánccal, mozgással kiegészítve. A foglalkozások célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés, mozgás és játék élményét.

Mire számíts? A zene, mondóka, ének, tánc igazán remek hangulatot okoz, ekkor valóban zsibong a ház. :) 

6 hónapos kortól minden babának, anyának, apának és tesóknak.

BEJELENTKEZÉS nem szükséges, elég csak megérkezni. 

A foglalkozást Szabó Anita fejlesztőpedagógus tartja.Egyéni foglalkozások

Konzultáció, mozgásszervi állapotfelmérés - kb 60 perc
rehabilitációs óra a felmérés alapján/ manuális kezelés - 30 vagy 60 perc
magánóra - 30 vagy 60 perc

További információ, időpont egyeztetés: 06 20 990 6796