Egészségvédelemre fókuszáló, gerincbarát, fejlesztő órák, amik bármilyen rendszeres sport mellé is kiváló keresztedzések. 

Az órákon minden szükséges eszköz biztosított számodra.


Sokan félreértelmezik a funkcionális edzés kifejezést és kizárólag erőnléti edzéseket, vagyis látványos, izomépítő foglalkozást tartanak ezzel a megnevezéssel. Pedig a funkcionális edzés célja az, hogy pótolja azt a folyamatos (napi 16 órányi!) és változatos testmozgást, amelyre az emberi test "ki lett találva", hogy képesek legyünk megőrizni funkcióképességünket. Ám a mai mozgásszegény életmódban élő ember nem mozogja ennek töredékét sem, így edzéseinknek kell arról szólnia, hogy hatékony mozgásstratégiákat fejlesszünk annak érdekében, hogy mindennapi tevékenységeink során egész életünkben könnyen és spontán meg tudjuk oldani feladatainkat, rugalmasan reagáljunk a legváratlanabb helyzetekhez is. Tehát pl. a súlyemeléssel nem a nagy, felületes izmok fejlesztése a célunk, hanem, hogy bármekkora súlyt könnyen meg tudjunk mozdítani a mindennapi életben. A hatha jóga kiváló keresztedzése, a gerinctréning az alapozó foglalkozása.

Mire számíts? Megfelelő mértékű hajlékonyság megszerzésére (izületi mozgékonyság, szövetek rugalmassága), a kellő mértékű izomerő fejlesztésére, a megfelelő mozgásminták kialakítására, a gyorsaság, az agilitás és az állóképesség fejlesztésére. 

16 éves kortól. 

Bejelentkezés: Spomocoban

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van.

Miután életmódunk, szokásaink jellemzően gyermekkorban gyökereznek, ráadásul a felnőttkori mozgásszervi panaszok jó része a gyermekkori hibákból ered, elengedhetetlen, hogy mélyebben foglalkozzunk a gyermekek testtartásának javításával, a mozgásfejlesztéssel és az egészséges életmódra neveléssel. Annál is inkább, mert a statisztikák szerint drámai a helyzet, ráadásul sajnos napról-napra romlik az iskoláskorú gyermekek egészségi állapota. Friss kutatások támasztják alá, hogy a 7-14 év közötti gyermekek 83 százalékánál található bokasüllyedés és/vagy harántsüllyedés, minden második gyermeknél megfigyelhető a hanyagtartás és a fokozott háti kifózis (domborulat), és minden harmadik gyermek gerincferdüléses.

A gyermek funkcionális torna elősegíti és támogatja a helyes testtartás kialakítását és az egészséges mozgásfejlődést, illetve segít megelőzni a későbbi mozgásszervi problémák kialakulását. Élvezetes, örömteli és izgalmas gyakorlatok segítségével biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotnak megfelelően fejlődnek a gyerekek.

Mire számíts? Nő a test rugalmassága, ereje, az állóképesség, a koordináció és az egyensúlyérzék javul, kialakul a fegyelem, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint és nő az önbizalom.

7-11 éves korig és 12-16 éves korig

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van.

További információ, BEJELENTKEZÉS: Forró Barbara 06 20 990 6796


A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket célzott, tudatos mozgással lehet és kell kezelni. A tréning célja a mozgásszegény életmódból, a sok üléstől, és a nem megfelelő testtartásból/ mozgásmintából fakadó mozgásszervi problémák kezelése, a fizikai test funkcuonális helyreállítása. A helyes légzés kiemelt szerepet kap az órán, mivel azonnali, közvetlen hatással van az idegrendszerre, a hormonrendszerre, az emésztésre, és az energiatestre. Ha ez az óra már túl könnyű, vagy többre vágysz, válthatsz a hatha jógára vagy a funkcionális edzésre.

Mire számíts? Az óra jótékony hatása már az első alkalom után érezhető, a rendszeres gyakorlással pedig megszüntethetőek a folyamatosan kiújuló fájdalmak is, látványosan javul a testtartás, mozgáskoordináció, a test szinte újjászületik. A megfelelően végzett gyakorlatok segítségével  megszüntethetőek a beidegződött rossz mozgásminták, melyek végső soron az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához, hosszútávon a tartáshibákhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezetnek.

10 éves kortól MINDENKINEK.

Bejelentkezés: Spomocoban

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van. 


Egy hatha jóga órán a hatha jóga minden eszközét használjuk, egyszerre végzünk ászanát (testtartás), pránájámát (légzést), mentális gyakorlatokat és relaxációt/meditációt. Gyakorlása erősíti, nyújtja és vitalizálja a fizikai testet, ugyanakkor harmonizálja az energetikai és mentális folyamatokat. Serkenti és támogatja a belső szervek és a mirigyek munkáját, erősíti az idegrendszert, oldja a feszültségeket. Ideális és változatos gyakorlatsor az általános testi és lelki egészség eléréséhez. Sokoldalúsága miatt az egyik leghatékonyabb módszer a fejlődésre, állapottól, energetikától, fókusztól függően lehet a gyakorlás lassabb vagy akár egész dinamikus, nálam a tradíciók helyett mozgásterápiás szemléletű. A funkcionális edzés kiváló keresztedzése, a gerinctréning egy könnyebb szintű foglalkozás.

Mire számíts? Biztonságosan, a testalkatnak és az aktuális fizikai állapotodnak megfelelően növeljük a test rugalmasságát, ereját. Az izmok erősek és rugalmasak lesznek, nő az állóképesség, erősödik a szív és a vérkeringés, nő az életerő, megindul a méregtelenítés, javul a koordináció, az egyensúlyérzék, kialakítja a fegyelmet, kiegyensúlyozottabbá, összeszedettebbé és higgadtabbá válik a tudat, oldódik a stressz, emelkedik az energiaszint.

14 éves kortól. 

Bejelentkezés: Spomocoban

Csoportos órán kívüli magánóra lehetősége is van. Egyéni foglalkozások

Konzultáció, mozgásszervi állapotfelmérés - kb 60 perc
rehabilitációs óra a felmérés alapján/ manuális kezelés - 30 vagy 60 perc
magánóra - 30 vagy 60 perc

További információ, időpont egyeztetés: